top of page

Over Rocabi-Boxers

Ons verhaal

Wij zijn Lian en Leo en zijn al jaren verliefd op het boxer ras. Vang het moment dat wij zijn gaan samenwonen was er de wens om een hond aan te schaffen. De hond moest wel aan een aantal kenmerken voldoen te weten, hij moest waaks, een kindervriend, speels, trouw, een robuust voorkomen ( lekker mee kunnen gaan voetballen) niet te klein, al deze kenmerken zijn van toepassing op één ras, en dat is natuurlijk:  'De Boxer'.

Onze 2 stoere mannen

De eerste boxer die bij ons kwam wonen was ''Rocky'' een gestroomde reu. Van het allereerste moment was het liefde op het eerste gezicht, en vanaf dat moment had bij ons beide het boxervirus toegeslagen.

Helaas hebben wij slechts 7 jaar van ons knulleke mogen genieten, een betere kameraad hebben wij voor onze kinderen niet beter kunnen wensen. Later kwam er een andere boxer '' Casper'' ook een gestroomde reu, deze hebben we 10 jaar gehad. Volgens ons de beste, de liefste, de aardigste, de knapste en de mooiste boxer die er op aarde heeft rond gelopen. Ook hadden wij toendertijd een Shih- tzu in ons gezin opgenomen. Een verschoppeling die bij zijn vorige eigenaren weg moest '' wegens omstandigheden'' Nadat deze honden waren overleden hebben wij lang moeten nadenken of dat we nog wel honden zouden nemen.

Het afscheid moeten nemen van zulke goede en lieve kameraden doet ontzettend zeer. Je verliest immers een lid van het gezin en er gaat geen dag voorbij dat je even niet aan ze denkt.

Toen uiteindelijk de knoop was doorgehakt om toch weer een boxer te zoeken zijn we bij Joop en Mien Reulen van boxerkennel v, 't Hertenrode terechtgekomen. Daar zijn we verliefd geworden op '' Prince v, 't Hertenrode. Een prachtige witte reu, gezien zijn formaat hebben we zijn roepnaam snel omgedoopt in '' Bink''  Na 5 maanden zijn we teruggegaan en hebben we '' Roxette v, 't Hertenrode'' mee naar huis genomen een gestroomde teef. 

bottom of page